torsdag den 11. september 2014

Mange måder at gøre det på

Det er ikke muligt at fortælle eentydigt, hvordan man skal gøre, når man f.eks. vil sætte et billede ind i en tekst. Det afhænger af det program, man bruger.

Man kan sammenligne et program med en bil. Alle biler kan grundlæggende det samme. De kan starte, køre frem og tilbage, dreje og viske forruden ren. Der er døre, sæder, bremser o.s.v. Man ved, det er muligt at åbne motorhjelmen og at tænde for havariblinket. Men man ved også, at der er forskel på, hvordan de forskellige bilmodeller skal betjenes, og er det en bil med en masse ekstra udstyr, er der endnu mere at sætte sig ind i, inden man er fortrolig med køretøjet.

Et program som Word er som et bilmærke kommet i flere versioner, og der laves lidt om på programmet, hver gang der kommer en ny version, men de basale funktioner er der stadigvæk. Vi ved, at vi kan finde en håndbremse i en bil, og vi ved, at vi kan ændre på bogstavernes udseende og størrelse på computeren. Vi ved, vi kan gemme en tekst, og vi ved, vi kan låse bildørene. Det skal måske gøres lidt forskelligt fra bilmærke til bilmærke og fra det ene tekstprogram til det andet, men det kan lade sig gøre.

Når man skifter bil må man prøve sig lidt frem, inden man er fortrolig med den - måske endda læse i brugsanvisningen.

At prøve sig frem gælder også, når man skal i gang med en program på computeren.

PS. Det er dyrt at ødelægge noget, når man bruger sin bil. Det koster ikke noget, hvis der går total brok i en tekst. Så er det bare om at få lukket programmet og starte forfra. Det koster kun irritation og tid - ikke en masse kroner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar